Προφίλ μέτωπο

Στην ανάγνωση του προσώπου το σχήμα του μετώπου,  καθορίζει τη μέθοδο σκέψης που χρησιμοποιεί το άτομο (όχι η νοημοσύνη).

Στην ανάγνωση του προσώπου υπάρχουν τρεις τύποι προφίλ μετωπικής κεφαλής όταν βλέπετε από την πλάγια όψη,  την κεκλιμένη, την ευθεία , και την στρογγυλή. Παρακάτω δίνω μια εξήγηση για κάθε τύπο ανάλογα με την ανάγνωση προσώπου και το χαρακτηριστικό προσωπικότητας που σχετίζεται με καθένα από αυτά.

Τύποι μετώπων 
Μέτωπο σε ευθεία (Ο προοδευτικός στοχαστής): Αυτό το άτομο ακολουθεί ένα προοδευτικό στυλ στη σκέψη του. δεν μπορεί να μεταβεί στο τρίτο σημείο χωρίς να γνωρίζει πρώτα το δεύτερο. Μερικές φορές είναι παρεξηγημένο ως παιδί και σκέφτηκε ότι είναι χαζός, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι πολύ έξυπνος. Είναι μόνο το προοδευτικό στυλ σκέψης του που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Αυτό το άτομο μπορεί να μην έχει μια γρήγορη αντανακλαστική ενέργεια. Μπορεί να έχει προβλήματα οταν εργάζεται υπό πίεση καθώς χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να σκεφτεί σταδιακά και ως αποτέλεσμα μπορεί να χάσει τον έλεγχο τα τελευταία δέκα λεπτά .

Το κεκλιμένο μέτωπο (Ο γρήγορος ανταποκριτής): Αυτός ο άνθρωπος συντάσσει συμπεράσματα γρήγορα στο βαθμό που μπορεί να σας διακόψει πολλές φορές  ενώ μιλάτε ,επειδή συνεχίζει να μαντεύει τι πρόκειται να πείτε. Αυτό το άτομο μπορεί να βαρεθεί όταν μιλάει σε κάποιον με ίσιο μέτωπο λόγω της διαφοράς ταχύτητας μεταξύ τους. Η ανταπόκριση ενός τέτοιου ατόμου είναι πολύ γρήγορη , αυτό μπορεί να το παρατηρήσετε  σε παίκτες ποδοσφαίρου και μπάσκετ με κεκλιμένα μέτωπα.  Ένα τελευταίο πράγμα για αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι είναι γρήγοροι φορείς λήψης αποφάσεων που μπορεί να τους προκαλέσουν πολλά προβλήματα.

Το καμπύλο μέτωπο (το δημιουργικό): Αυτό το πρόσωπο είναι πολύ δημιουργικό, παρατηρήστε απλά πώς φαίνεται το μέτωπο εκείνων που σπουδάζουν καλές τέχνες και θα παρατηρήσετε πως οι περισσότεροι έχουν καμπυλωτά μέτωπα. Αυτό το άτομο μισεί τους περιορισμούς και τους κανόνες, του αρέσει να χρησιμοποιεί τη φαντασία του και μάλλον θα μισεί μαθηματικά και λογιστικά αλλά θα υπερηφανεύεται για τις τέχνες. Όταν το μέτωπο είναι καμπύλο και ταυτόχρονα καταλαμβάνει ένα μεγάλο τμήμα του κεφαλιού τότε αυτό σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι πολύ ευφυής ή ακόμα και ιδιοφυής.
Συνδυασμένα προφίλ κεφαλής
Πολλοί άνθρωποι έχουν έναν συνδυασμό περισσότερων από ένα προφίλ στο μέτωπο. Για παράδειγμα, μπορεί να βρείτε ένα άτομο με ένα ελαφρώς κεκλιμένο μέτωπο.

Όσο πιο κοντά το άτομο είναι σε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του προσώπου τοσο πιο κοντά θα είναι στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που συνδέονται με αυτό. Εάν το χαρακτηριστικό του προσώπου ενός ατόμου βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χαρακτηριστικά του προσώπου τότε μπορεί να διαθέτει τα χαρακτηριστικά των δύο χαρακτηριστικών του προσώπου.

Για παράδειγμα, ένα μέτωπο που δεν είναι ούτε 100% επικλινές ούτε 100% ευθεία μπορεί να δείξει ότι το άτομο έχει ένα συνδυασμό και των δύο χαρακτηριστικών προσωπικότητας που σχετίζονται και με τους δύο τύπους.

By - Ν. Αμερικάνος